Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev - foråret 2021

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

”For enden af tunnelen er der lys” er et godt gammelt valgsprog, der billedligt fortæller, at der er håb, optimisme og en tro på en bedring i fremtiden her i en svær tid, hvor coronaen stadig kaster sin altdominerende og vidtfavnende skygge over det ganske land, hvilket desværre medfører fortsatte restriktioner ved afholdelse af diverse arrangementer.

Dette betyder så for Spilledåsens vedkommende, at vi indtil videre til andet bliver bestemt, stadig må reducere tilskuertallet til 90 mod fuldt hus på 167. Miraklernes tid er imidlertid ikke forbi, så lad os håbe, at en brugbar vaccine kan komme i anvendelse her i det nye år, så så mange som muligt vil have mulighed for at få store musikalske oplevelser i huset med den store lyd.

Vi har som sædvanlig sammensat et alsidigt program – 5 koncerter og et jazzarrangement. Vi håber, at dette brede og varierede valg af musikudøvere vil falde i god jord hos vores efterhånden store medlemsskare, og som her op til jul – tænk sig at være førstevælger - har mulighed for evt.  at glæde sig selv og andre med en lille kuvert under juletræet.

Glæd jer også til onsdag den 10. februar hvor I kan opleve legenderne i irsk folkemusik Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O´Conner, når de under navnet The Dublin Legends viderefører arven efter The Dubliners, der stoppede som band, da ”Banjo” Barney McKenna desværre døde. Disse 4 spillemænd vil fremføre alle de verdensberømte klassikere, som the Dubliners er kendt for – et stort musikkatalog der bl.a. inkluderer Whiskey In The Jar, Dirty Old Town, The Wild Rover og Seven Drunken Nights

Sean Cannon har været medlem af The Dubliners i 30 år, mens Paul og Shay er nye medlemmer. Det fjerde medlem, banjovirtuosen Gerry O´Conner, har desuden spillet med de berømte Four Men And A Dog samt en række andre kendte bands.

I 2012 fejrede The Dubliners 50 års jubilæum i musikkens tjeneste, og under navnet The Dublin Legends videreføres nu den musikalske arv, som blev grundlagt af Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna og John Sheahan tilbage i 1962. 

Til sidst kan tilføjes, at Klinten i Rødvig har sponseret denne koncert.

Pris for medlemmer: 250 kr. - ikke-medlemmer: 275 kr.

”En hyldest til Benny Andersen” præsenterer vi tirsdag den 9. marts. Bennys digte, sange og samarbejdet med en anden højtelsket figur, trubaduren Poul Dissing, har sat sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslageren Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, der hylder Poul og Bennys univers og de elskede sange og tekster.

I front har vi Rasmus Dissing, der har udviklet sin egen personlige stil m.h.t. Bennys repertoire – og gør det med overbevisning. Ved klaveret sidder Henrik Gunde, som uden sammenligning er Danmarks mest udadvendte, kreative og humørfyldte pianist. Desuden medvirker den originale rytmegruppe, som tidligere omtalt, Jens Jefsen og Morten Lund. Sammen har de med tiden udviklet en hel unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt: forvent en kærlig musisk hilsen – en herlig aften med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Mandag den 29. marts byder Tiptoe Bigband og de to fantastiske sangere Dawn Joseph og Bobo Moreno på en koncert, hvor de fortolker den karakteristiske populære musik fra James Bond og Pulp Fiction filmene, samt Quentin Tarantinos mesterværker.

Tiptoe Bigband er hjemmehørende i Odense og har eksisteret siden 1994, hvor de har været en aktiv del af den danske professionelle bigbandscene. Orkestrets vision er at udfordre bigband - formatet ved konstant at søge nye kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk. Således har bandet udgivet elektronisk baseret musik, klassisk slagtøjsmusik og spillet koncerter med symfoniorkestre, klassisk kor og en lang række af solister fra forskellige musikalske miljøer.

Som solister har de medtaget Dawn Joseph og Bobo Moreno. Dawn Joseph har i mere end ti år turneret verden rundt som korsanger for store stjerner som Phil Collins, Rod Stewart, Rick Astley m.fl. I dag ser vi hende ofte i bandet MF Robots, der lige har udgivet sit debutalbum, og som bl.a. har været opvarmningsband for Lenny Kravitz.

Bobo Moreno har siden slutningen af 80´erne sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Han har arbejdet med de største navne herhjemme fra Sanne Salomonsen og D:A:D til Radioens Big Band og Birthe Kjær m.fl. Han kan desuden skrive Kongelig Hofleverandør på CV´et efter en tv-transmitteret optræden på Christiansborg i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Dog House Cats gæster Spilledåsen lørdag den 17. april. Dette halvårlige jazzarrangement foregår som sædvanlig på Harmonien i Rødvig. Traditionen tro havde vi håbet på Harrys veltilberedte buffet, men som tingenes tilstand er for øjeblikket, kan vi ikke garantere dette. Mad skal alle dog nok få, men det bliver med betjent servering ved bordene, hvis der ikke blæser mildere coronavinde. 

Dans er der heller ikke nogen garanti for, hvis forholdene ikke ændrer sig. Imidlertid er der garanti for sprudlende, svingende og medrivende musik, når Dog House Cats går på scenen. Bandet er et 6 mands jump and jive orkester, der spiller musik fra 40´erne og 50´erne. De har med hatten på skrå og blankpolerede sko skabt et band, som virkelig kan sætte en god stemning. Dog House Cats spiller numre som In The Mood, Shake Rattle and Roll, Just a Gigolo, Jump Jive Ain Wail og mange flere, der fremføres med en spilleglæde, som kan mærkes langt ud i lokalet.

Pris (inkl. menu) for medlemmer: 300 kr. - ikke-medlemmer: 325 kr.

Søndag den 25. april får vi en fængslende oplevelse, når Fangekoret kigger forbi. I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en CD i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene, og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

Pris for medlemmer: 100 kr. - ikke-medlemmer: 125 kr.

Tirsdag den 18. maj kommer Rasmus Lyberth Band. De fleste kender ham som den grønlandske trubadur med afsæt i den traditionelle nationale musik. På det sidste er han skiftet til en mere rockende og jazzet stil, som det også fremgår af hans nyeste udgivelse ”Livet skal leves på ny”. Teksterne er som små digte, der kryber ind under huden. Det er små hverdagshistorier om kys, troskab og glæden ved livet. Musikken er meget mere alsidig, og tekstmæssigt er der et mere direkte budskab til publikum, end der før har været. Vi kommer også til at opleve ham med et politisk budskab – en klimasang med en opsang om, at vi skal passe på jorden - om end det er pakket smukt og poetisk ind i drømmebilleder og velspillende violiner.

Med sig har han Jane Clark på violin, Christoffer Jul på klaver og orgel, Ayi Solomon på percussion, Alain Apaloo på guitar, samt Ulrik Skytte Andersen på bas. Det bliver en spændende aften.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Praktiske oplysninger

Billetsalget til efterårets  koncerter er nu startet. Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 30 57 19 99 ( torsdag og søndag kl. 16.00 – 19.30 ) eller købes på udsalgsstederne Staxen Boghandel Hovedgaden 56 i Hårlev tlf. 56 28 60 77 og hos Kontorcenteret Algade 18 i St. Heddinge tlf. 56 50 33 32.

Alle koncerter starter kl. 20.00 undtagen arrangementet på Harmonien, som er kl. 18.00.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Så er der kun tilbage at sige - på gensyn i Spilledåsen - vi glæder os til at se dig/jer.

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge