Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev – forår 2020

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Her i december måned kan man nyde julemusik overalt. Fjernsynet med flere julekalendere og tilhørende musik, radioen med juleunderholdning, diverse kirkekoncerter overalt med mange kendte kunstnere, skolebørn der prøver adskillige julemelodier af og ikke mindst muzakken fra forretninger, som søger at skabe den rette indkøbsstemning – og dermed sætte ny rekord – endnu et godt år med meromsætning.

Her i den kommende fortravlede juletid vil Spilledåsen så forsøge at indsparke nogle gode musiktilbud indenfor forskellige genrer. Der vil til vores næste sæson være et godt varieret udbud, som burde tilfredsstille vores kvalitetsbevidste publikum. Et publikum, som måske også kunne finde på at glæde andre musikalske venner med en lille undseelig gave under juletræet. Et par billetter til en af forårets koncerter. Fylder ikke meget, men skaber store glæder. 

Vi lægger ud med Grarup Allstars tirsdag d. 28. januar. Som vinder af Danish Music Award 2019 i kategorien DMA Blues, cementerede Grarup Allstars deres position som et af Danmarks absolut bedste live-bands, også udenfor blues-genren. Orkestret lader sig føre af musikken, hinanden og stemningen hos publikum, fremfor af alt for mange pre-aftalte ting for derved at give tilhørerne en bedre musikalsk oplevelse i samspil med bandet.

Sammen frembringer gruppen altså en jazzet soul/blues af en anden verden. Alle musikerne nyder at spille sammen, og de har et utømmeligt reservoir af sange at tage af.  

Bandet består af orgelfænomenet Palle Hjorth fra Poul Krebs og Peter Sommer, Danmarks bedste soul-saxofonist Niels Mathiasen fra Gnags og Poul Krebs, Niels Nello Mogensen fra Johnny Madsen, super-ekvilibristen Uffe Steen på guitar, Esben Bach på trommer og ikke mindst landets bedste soul/blues sangerinde Margrete Grarups enestående vokal. Det kan kun blive en speciel aften.

Pris 200/225 kr.

Der er i den grad lagt op til fest, når Jesper Thilo og Kansas City Stompers gæster Harmonien i Rødvig lørdag d. 7. marts til endnu et festligt jazzarrangement,  der som sædvanlig inkluderer Harrys berømte buffet.  

Internationalt er Jesper Thilo nok den mest kendte saxofonist indenfor den glade jazz, dvs. swing, mainstream og traditionel jazz. Han var i en menneskealder den ledende saxofonist i Danmarks Radios Bigband og har siden 1990erne indspillet en lang række plader i eget navn sammen med Jesper Lundgaard, Oliver Antunes, Søren Kristiansen m.fl. I år 1977 var han den første til at modtage Ben Webster Prisen og i  år 2000 udkom hans erindringsbog fuld af musikhistorier og anekdoter fra en lang karriere.

Kansas City Stompers er Danmarks ældste professionelle jazzbands med mere end 60 år i det danske jazzliv. Det er sammensat af super professionelle danske musikere og er et traditionelt jazz – og New Orleans band, men spiller også gerne dixieland, swing, mainstream og bigband. Navnet stammer fra byen Kansas City, der var et musisk kraftcenter i 30´erne, og var for Niels Abild et oplagt navn til orkestret, som han startede i 1951. Siden starten har navnet Kansas City Stompers først og fremmest skullet borge for musisk kvalitet, men har dog aldrig rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum – underholdning med stil.

Pris 275/300 kr. incl. Jazzmenu.

Tirsdag d. 17. marts byder Tiptoe Bigband og de to fantastiske sangere Dawn Joseph og Bobo Moreno på en koncert, hvor de fortolker den karakteristiske populære musik fra James Bond og Pulp Fiction filmene, samt Quentin Tarantinos mesterværker.

Tiptoe Bigband er hjemmehørende i Odense og har eksisteret siden 1994, hvor de har været en aktiv del af den danske professionelle bigbandscene. Orkestrets vision er at udfordre bigband - formatet ved konstant at søge nye kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk. Således har bandet udgivet elektronisk baseret musik, klassisk slagtøjsmusik og spillet koncerter med symfoniorkestre, klassisk kor og en lang række af solister fra forskellige musikalske miljøer.

Som solister har de medtaget Dawn Joseph og Bobo Moreno. Dawn Joseph har i mere end ti år turneret verden rundt som korsanger for store stjerner som Phil Collins, Rod Stewart, Rick Astley m.fl. I dag ser vi hende ofte i bandet MF Robots, der lige har udgivet sit debutalbum, og som bl.a. har været opvarmningsband for Lenny Kravitz.

Bobo Moreno har siden slutningen af 80´erne sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Han har arbejdet med de største navne herhjemme fra Sanne Salomonsen og D:A:D til Radioens Big Band og Birthe Kjær m.fl. Han kan desuden skrive Kongelig Hofleverandør på CV´et efter en tv-transmitteret optræden på Christiansborg i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Pris 225/250 kr.

”En hyldest til Benny Andersen” præsenterer vi mandag d. 27. april. Bennys digte, sange og samarbejdet med en anden højtelsket figur trubaduren Poul Dissing har sat sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslageren Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, der hylder Poul og Bennys univers og de elskede sange og tekster.

I front har vi Rasmus Dissing, der har udviklet sin egen personlige stil m.h.t. Bennys repertoire – og gør det med overbevisning. Ved klaveret sidder Henrik Gunde, som uden sammenligning er Danmarks mest udadvendte, kreative og humørfyldte pianist. Desuden medvirker den originale rytmegruppe, som tidligere omtalt, Jens Jefsen og Morten Lund. Sammen har de med tiden udviklet en hel unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt: forvent en kærlig musisk hilsen – en herlig aften med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det.

Pris 225/250 kr. 

Tirsdag d. 12. maj kommer Rasmus Lyberth Band. De fleste kender ham som den grønlandske trubadur med afsæt i den traditionelle nationale musik. På det sidste er han skiftet til en mere rockende og jazzet stil, som det også fremgår af hans nyeste udgivelse ”Livet skal leves på ny”. Teksterne er som små digte, der kryber ind under huden. Det er små hverdagshistorier om kys, troskab og glæden ved livet. Musikken er meget mere alsidig, og tekstmæssigt er der et mere direkte budskab til publikum, end der før har været. Vi kommer også til at opleve ham med et politisk budskab – en klimasang med en opsang om, at vi skal passe på jorden - om end det er pakket smukt og poetisk ind i drømmebilleder og velspillende violiner.

Med sig har han Jane Clark på violin, Christoffer Jul på klaver og orgel, Ayi Solomon på percussion, Alain Apaloo på guitar, samt Ulrik Skytte Andersen på bas. Det bliver en spændende aften.

Pris 225/250 kr.

Forårssæsonen slutter af med ingen ringere end blueslegenden Walter Trout. Han gæster Spilledåsen tirsdag d. 2. juni.

Walter Trout begyndte som barn at spille på trompet i det lokale skoleorkester, men lærte senere at spille guitar. Han fik efterhånden nogle småjobs i mindre lokale orkestre, inden han flyttede til Los Angeles, hvor han var 2. guitarist i bands ledet af John Lee Hooker og Joe Tex. Han spillede så godt, at han blev inviteret til at spille guitar i det legendariske blues/rock band Canned Heat. Hans præstation her medvirkede til, at han fik en invitation til at spille med i John Mayalls Bluebreakers.

Han har i mange år opholdt sig i Danmark og turneret rundt her med Walter Trout Band. I 1998 lykkedes det at opnå et gennembrud i USA med CD´en ”Walter Trout,” og efterfølgende havde han sin første amerikanske turne med sin gruppe, som nu blev kaldt The Free Radicals. Siden har han turneret over hele verden, men besøger stadig ofte Danmark, hvor vi glæder os til et gensyn i Spilledåsen.

Pris 275/300 kr.

 

Praktiske oplysninger:

Billetsalget til efterårets koncerter er nu startet. Disse kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 30 57 19 99 ( torsdag og søndag kl. 16.00 – 19.30 ) eller købes på udsalgsstederne

Staxen Boghandel (Hovedgaden 56 i Hårlev tlf. 56 28 60 77) og hos
Kontorcenteret (Algade 18 i St. Heddinge tlf. 56 50 33 32).

Alle koncerter starter kl. 20.00 undtagen arrangementet på Harmonien, som er kl. 18.00.

Husk at et medlemskab af foreningen giver billetrabatter. Dette koster 50 kr./år.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge