Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev - oktober

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Tirsdag den 24. oktober 2023, kl. 20.00

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Man går aldrig upåvirket fra en koncert med Pierre Dørge & New Jungle Orchestra!

New Jungle Orchestra har via orkestrets rejser verden rundt defineret en lyd og et musikalsk udtryk, der opsamler inspirationer fra musik fra Grønland over Sibirien til Indien, Bali, USA, Afrika, Mellemøsten og Charlottenlund – inspirationer, der blandes, bindes sammen og formidles, så alle lyttere får noget med hjem.

Inkarnerede jazzhadere er blevet omvendt til ubetingede jazzelskere efter to sæt i selskab med New Jungle Orchestra, og selv de, der har hørt New Jungle Orchestra utallige gange, får stadig en ordentlig én på opleveren, når Pierre Dørge og hans flok af veldresserede improvisatorer slår sig løs.

Ved denne koncert kan vi forvente en sublim blanding af nykomponerede værker og gamle hits i nye versioner.

Fra 1993-96 var New Jungle Orchestra udnævnt af kulturministeren til ”Det Danske Statsensemble” hvor de repræsenterede Danmark og rejste med den danske kongefamilie.

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra er et dansk jazzorkester, der blev dannet i 1980.

Fra 1993-96 var New Jungle Orchestra udnævnt af kulturministeren til ”Det Danske Statsensemble” hvor de repræsenterede Danmark og rejste med den danske kongefamilie.

Orkestret er opkaldt efter den legendariske knurrende "jungle" -lyd fra det tidlige Duke Ellington Orchestra. Andre store jazzpåvirkninger er ifølge orkestret selv blandt andre Don Cherrys gruppe, Charles Mingus, Gil Evans og Carla Bley samt desuden en lang række ikke-vestlig musik.

Orkestret beskriver selv deres musik som “(...)”Verdensmusik” i udtrykkets bogstaveligste forstand.

I det amerikanske musikmagasin, Down Beat, skriver journalist Bill Shoemaker:

”Den danske guitarist skaber; en eksotisk farvet, rytmisk levende musik, der på én gang er sofistikeret og tilgængelig. Pierre Dørges NJO har været et af jazzens mest konsekvent engagerende bigbands i det sidste årti.”

I bogen, "A Night in Tunisia – Imaginings of Africa", af Norman C. Weinstein,

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er de eneste europæere, der portrætteres side om side med amerikanske top-jazz-koryfæer som John Coltrane, Archie Shepp, Yusef Lateef og Duke Ellington.

Et par uddrag fra bogen :

“Det er ubetinget et af Europas mest sofistikerede jazzbands”

"Dørge og bandet imiterer ikke blot ærbødigt Ellington-jungle-lyden, men bærer ironisk og humoristisk lyden til dens logiske musikalske konklusion."

"Hans (Dørges) fantasifulde leg med afrikanske stilarter og instrumentering er uden sidestykke af nogen andre musikere, der ikke er af afrikansk afstamning"

Donald Elfman fra AAJ bemærkede engang: "Pierre Dørge har, hvad der virker som en magisk evne - han kan genforestille og gentænke den måde, som musik bliver stemt på, og dermed skabe helt nye verdener ud af verdener, vi tror, vi kender."

Line-up:

  • Pierre Dørge: dirigent & guitar
  • Gunnar Halle: trompet
  • Jakob Mygind: sopr. & tenorsax
  • Anders Banke: klarinet, basklarinet & tenorsax
  • Kenneth Agerholm: trombone
  • Irene Becker: piano & synthesizer
  • Thommy Andersson: kontrabas
  • Ayi Solomon: afrikansk perkussion
  • Martin Andersen: tromme

Praktiske oplysninger

Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 30 57 19 99 (torsdag og søndag kl. 16.00 – 19.30) eller købes på udsalgsstederne:

Staxen Boghandel Hovedgaden 56 i Hårlev - tlf. 35 10 69 18.
Kontorcenteret Algade 18 i Store Heddinge - tlf. 56 50 33 32.

Husk som sagt at forny medlemskabet af Spilledåsen. Det koster kun 50 kr./årligt og giver samtidig rabat på billetkøbene. Bemærk venligst - et medlemskab giver rabat på én billet pr. koncert.

Koncerterne starter kl. 20, undtagen jazzarrangementet på Harmonien, som er kl. 18.

Før koncerterne på Hotel Klinten vil der være mulighed for spisning til favorabel pris. Henvendelse direkte til stedet på tlf. 33 30 26 31 eller mobil tlf. 22 22 40 19.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Med håb om at se så mange som muligt til efteråret siger Spilledåsen hermed på gensyn i det lille spillested med den store lyd.

Mvh

Spilledåsen

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge