Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev - efterår 2023

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Sommeren er over os, og alle nyder de musikalske baggrundslyde med fuglefløjt og vindens susen i trætoppene. Inden længe vil også de mange musikfestivaller tilkoble et større og anderledes lydniveau over det ganske land, inden musikken igen rykker indendørs hen på efteråret med et fortsat stort og varieret lydbillede af musikkens mange stilarter.

Her er Spilledåsen i Store Heddinge så igen parat med gode musikalske tilbud indenfor folk, rock, jazz og andre grene af populærmusikken – noget for enhver smag.

Med så gode kommende koncerter vil det være fornuftigt at bruge medlemskabet til Spilledåsen, som jo giver rabat på de enkelte koncerter hen over den  kommende sæson. Rabatten er personlig og tilknyttet det enkelte køb – altså ikke gruppekøb. Nye interesserede med lyst til et medlemskab er også meget velkomne.

Medlemskabet koster 50 kr. for resten af kalenderåret og købes på Spilledåsens hjemmeside www.spilledaasen-stevns.dk,  tlf. 30 57 19 99  eller ved de enkelte koncerter.

Efterårets arrangementer starter med to store danske musiklegender guitaristen Poul Halberg og bassisten Bo Stief. Disse musikscenens allerbedste, virtuose og alsidige ikoner med en nærmest telepatisk forståelse for hinanden, når musikken spiller - begge med dybe rødder i rock og jazz genrerne - kan opleves søndag den 13. august på Hotel Klinten i Rødvig. 

Poul Halberg var komponisten bag 80'er- hittet ”Magi i luften” og udgjorde sammen med Mona Larsen bandet Halberg/Larsen, som skabte mange store musikalske træffere gennem 80´erne. Han var endvidere en væsentlig skaber og afgørende del af musikken bag bandet RayDeeOhh, og spillede i mange år sammen med Lis Sørensen, hvor hans guitarspil udgjorde en vigtig del af musikken.

Bo Stief er en musiker, der altid har søgt nye personlige veje som bassist og komponist. Han har en forunderlig, fantastisk og højt respekteret international karriere bag sig og har spillet sammen med mange af jazzens og poppens store navne. Som musiker og komponist har Bo Stiefs et lydbillede, der er tæt tilknyttet den nordiske tone.

Bo Stief Poul Halberg duo spiller et repertoire, som bl.a. er stemningsfuld, lyrisk, melodisk, kaotisk og legende humoristisk. En blandet buket med mange overraskelser, som er værd at opleve.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Tirsdag den 5. september er der mulighed for at opleve en af countrymusikkens store ”damer”, nemlig Tamra Rosanes, der er i gang med at markere sine 50 år i musikkens tjeneste.

I studiet, på skærmen, men først og fremmest på scenen har hun gennem 50 år leveret underholdning med musik af højeste karat. Danish Music Award-vindende Tamra har udgivet 18 album og har arbejdet sammen med utallige stjerner i ind - og udland, sunget kor på over 500 numre, deltaget i Melodi Grand Prix og optrådt med en bred vifte af store navne, herunder Sanne Salomonsen og Lis Sørensen i Cowgirls.

Med et håndplukket orkester i ryggen og spritnye numre, der udgives hen over det næste år, er Tamra Rosanes klar til at fejre sit jubilæum og give publikum et brag af en koncert. 

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Harmonien i Rødvig er igen stedet, hvor Spilledåsen afholder det halvårlige jazzarrangement med musik, dans og buffet. Selv om der er kommet ny forpagter på stedet, vil vi komme til at opleve samme udsøgte gastronomiske kvaliteter, som da Harry stod for serveringen.

Musikken denne aften står Doc Houlinds New Orleans Revival feat. Deborah Herbert for. Orkestret består af yngre og ældre musikere, som alle har en fælles interesse for tidlige Papa Bue numre samt den tidlige New Orleans jazz. Denne blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revivaljazzperioden, som udgjorde jazzboomet i 60´erne og 70´erne.

Orkestret er meget populært og efterspurgt over hele Europa, så det er med stor glæde, at vi kan præsentere dem lørdag den 30. september til en aften med fest og farver. 

Pris for medlemmer: 325 kr. - ikke-medlemmer: 350 kr.
(inkl. Jazz buffet)

Et af Danmarks absolut bedste nationalorkestre på jazzfronten hedder Pierre Dørge & New Jungle Orchestra. De kan opleves tirsdag den 24. oktober.

Orkestret har via rejser verden rundt defineret en lyd og et musikalsk udtryk, der opsamler inspirationer fra musik fra Grønland over Sibirien til Indien, Bali, USA, Afrika, Mellemøsten og Charlottenlund - inspirationer, der blandes, bindes sammen og formidles, så alle lyttere får noget med hjem. Inkarnerede jazzhadere er blevet omvendt til ubetingede jazzelskere efter to sæt i selskab med NJO, og selv de, der har hørt NJO utallige gange, får stadig en på opleveren, når Pierre Dørge og hans flok af veldresserede improvisatorer slår sig løs. Ved koncerten kan forventes en sublim blanding af nykomponerede værker og gamle hits i nye versioner. Man går aldrig upåvirket fra en koncert med New Jungle Orchestra.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Et kærkomment genbesøg får vi tirsdag den 14. november, når Shubberne kommer til byen - nu som 50 års jubilarer. 

Hvem husker ikke ”Fed Rock”, ”Står på en Alpetop”, ”Lulu Rocken Går” og ”Karbad Baby”. De ikoniske numre har alle en fællesnævner, for de blev udgivet på Shu-bi-duas første album i 1973. I 2023 har de så 50 års Shu-bi-læum og markerer dette med en landsomfattende turne.

Guitaristen Claus Asmussen, som optog og mixede Shu-bi-duas plader og skabte den sound, vi alle kender, og keyboardspilleren Willy Pedersen, som med sit karakteristiske klaverspil og sans for finurlige rim gav, os ”Askepot”, ”Vil du med mig”, ”We wanne be free” og mange flere, spiller deres største og mest elskede hits med samme autenticitet og sound som på pladerne. Det høje humør og den præcise aflevering er akkurat som i de gode gamle dage. Foruden de to ”gamle Shubber” består bandet af de tre blændende musikere og dedikerede Shu-bi-dua feinschmeckere: Karsten Lagermann (vokal), John Sørensen (bas) og Rasmus Grosell (trommer).

Shubberne skaber en fest overalt, hvor de spiller, og som de selv siger: ”Vi' de eneste Shu-bi- der dur´”!!

Pris for medlemmer: 250 kr. - ikke-medlemmer: 275 kr.

Vi slutter sæsonen søndag den 26. november på Hotel Klinten i Rødvig med endnu en jubilar, nemlig Erik Grip, der i 2023 kan fejre noget så sjældent som et 60 års scenejubilæum. 

Vi kender ham fra tonesætningerne af Grundtvigs tekster, Frank Jægers digte, Emil Aarestrups digte m.fl. Poesi i mesterklasse sunget og tonesat med indlevelse, nærvær og styrke.

Sidste år kom den fine plade med nyindspilninger af Jens Rosendals sange ”Du kom med alt det der var dig”. En enkel plade med Erik Grips karakteristiske stemme kun akkompagneret af pianisten Henrik Gunde. Det seneste udspil ”Jeg er her endnu”, udgivet i samarbejde med B-Joe, har modtaget stor anerkendelse blandt både musikere og kritikere. Især roses det vitale udtryk og de tydelige sange, og albummet viser de mange sider af Erik Grip, som han har gennemspillet gennem de netop 60 år. Visesanger og folkesanger med politiske og religiøse kommentarer til den rene poesi. Ingen scene er for lille. Kro eller kirke. Klub eller koncertsal. Konstant i udvikling. Stadig nysgerrig. Det er den samme nærværende historie - 60 år på dansk, når det er bedst.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Hent efterårets plakat: Plakat efterår 2023

Praktiske oplysninger

Billetsalget til efterårets koncerter er nu startet. Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 30 57 19 99 (torsdag og søndag kl. 16.00 – 19.30) eller købes på udsalgsstederne:

Staxen Boghandel Hovedgaden 56 i Hårlev - tlf. 35 10 69 18.
Kontorcenteret Algade 18 i St. Heddinge - tlf. 56 50 33 32.

Husk som sagt at forny medlemskabet af Spilledåsen. Det koster kun 50 kr./årligt og giver samtidig rabat på billetkøbene. Bemærk venligst - et medlemskab giver rabat på én billet pr. koncert.

Koncerterne starter kl. 20, undtagen jazzarrangementet på Harmonien, som er kl. 18.

Før koncerterne på Hotel Klinten vil der være mulighed for spisning til favorabel pris. Henvendelse direkte til stedet på tlf. 33 30 26 31 eller mobil tlf. 22 22 40 19.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Med håb om at se så mange som muligt til efteråret siger Spilledåsen hermed på gensyn i det lille spillested med den store lyd.

Mvh

Spilledåsen

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge