Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev - efteråret 2022

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Dejligt at kunne præsentere efterårets program uden frygt for aflysninger på grund af diverse nyudviklede mutationer af coronavirus. 

Kulturlivet er heldigvis igen åbnet med bravur, så musikelskere kan glædes over kommende musikfestivaler over det ganske sommerland, hvor tonerne fra diverse scenekanter bliver omsluttet af det lune danske sommervejr - og sød musik opstår.

Efter denne ”sommeropvarmning” åbner Spilleåsen i St. Heddinge så igen dette efterår for et alsidigt program. Vi synes selv, at programmet er bredt sammensat - der er noget for enhver smag, så alle har mulighed for at komme en tur i den gamle biograf med den store lyd og få en god musikalsk oplevelse. 

Og så til præsentation af forårets program

Spilledåsen siger hermed søndag den 14. august velkommen til Jane & Shane. Koncerten bliver afholdt på Klinten i Rødvig, hvor der kan bestilles middag til favorabel pris før koncerten. Henvendelse direkte til stedet tlf. 33 30 26 31 eller mobil 22 22 40 19. Under koncerten vil man vil få en ekstraordinær musikalsk oplevelse, for når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med.

De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie, og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne.

Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo, og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben med publikum helt tæt på hjertet.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Spilledåsen har gjort et rigtigt godt scoop onsdag den 31. august, da ingen ringere end Lis Sørensen kommer på besøg. Denne evigt unge evergreensangerinde, der har stået på scenen i over et halvt århundrede og med stor succes spillet i mange sammenhænge – både i forskellige grupper og som solist – er efterhånden blevet et folkeeje på linje med Kim Larsen, Flemming Bamse Jørgensen og Sanne Salomonsen. Hun har en perlerække af hits fra 4 årtier bag sig samt nye forrygende numre. Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarp i nutiden og formidler fortidens sange ”Fuld af nattens stjerner”, ”Tæt på ækvator”, ”Mine øjne de skal se” og mange flere med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til repertoiret.

Med sin varme og stærke vokal i centrum favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad Memory Lane og en energisk væren i øjeblikket.

Hun akkompagneres denne aften af nogle af Danmarks bedste musikere.

Pris for medlemmer: 325 kr. - ikke-medlemmer: 350 kr.

Koncerten er et udsat arrangement fra i vinter, da Lis Sørensen på afholdelsesdagen havde fået corona. Koncerten er udsolgt, men der kan skrives på venteliste.

I efterårets første måned onsdag den 21. september kommer Katinka Band til Spilledåsen.

Bandet markerer sig ved at være helt igennem egenrådige, og deres eksperimenterende og poetiske popmusik skabes hverken efter skabelon eller på bestilling. Lydbilledet er organisk og personligt med referencer til den klassiske danske sangtradition.. Stemningen er nærværende og fyldt med omsorg, og forsanger Katinka Bjerregaards tekster er en mosaik af både hjertelige og smertelige følelser.

Tekstuniverset har rod i hendes egen dagbog, men trækker også tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Bandet blev dannet i 2012 og har allerede vundet mange priser. I februar udkom deres tredje album, Ekstremsport – et album der høstede intet mindre end 5 stjerner i Gaffa og Jyllands Posten og fire hjerter i Politiken. I foråret drog de på en Ekstremsport Tour med 20 koncerter rundt om i landet.  

De er Simon, Marie, Katinka og Tobias. Sammen er de Katinka Band.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer 250 kr.

Det er med stor glæde, at vi mandag den 10. oktober får et gensyn med DR Big Band – denne gang anført af den internationalt efterspurgte chefdirigent Miho Hazama. Vi kommer til at få stærke musikalske oplevelser – et energisk møde mellem fortid og nutid med legender som Bob Brookmeyer, Thad Jones og Jim McNeely samt Miho Hazamas egen dynamiske musik skrevet specielt til DR Big Band.

Bandet er i den grad på hjemmebane i musik af sine tidligere chefdirigenter Bob Brookmeyer, Thad Jones og Jim McNeely, og luften er tæt af gode vibrationer, når bandet spiller kompositioner af Miho Hazama selv. Hun er elev af både Brookmeyer og McNeely, og hendes musik har klare rødder hos de berømte forgængere samtidig med, at hun er sin egen.

Inden længe tager ensemblet på turne i Japan, så vær med til at sende Hazama og hendes danske musikere godt afsted til øriget med denne flotte buket bigband-numre, som alle er skræddersyet til DR Big Band.

Pris for medlemmer: 250 kr. - ikke-medlemmer: 275 kr.

Et andet gensyn kan også opleves tirsdag den 25. oktober, hvor Ivan Pedersen er sammen med Peter Busborg og Jørgen Thorup i ”Things We Do for Love” – også benævnt som TWDFL.

TWDFL spiller og synger melodiske rock-sange – oftest med vokalharmonierne som gennemgående særkende. Repertoiret består hovedsageligt af egne kompositioner fra sangernes egne solist-karrierer samt trioens helt nyskrevne sange, men fordi alle tre musikere ikke kan undvære den tidsløse pop/rockmusik i de sidste 4 årtier, udgør også udvalgte klassikere i trioens egne arrangementer en del af set-listen.

TWDFL er en fantastisk blanding af maximal rutine, forskellige vidtspændende karriereforløb med 3 unikke musik-personligheder, der hver især excellerer på hver sin måde med det vokale. Sangene akkompagneres af guitar, piano og percussion.

Repertoiret og instrumenteringen er designet til det intime koncert-rum, og nærværet mellem trioen og publikum er selve benzinen i deres vitale optræden.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Så er det på tide, at få fundet danseskoene frem. For lørdag den 12. november kan man opleve Paul Harrison BandHarmonien i Rødvig og samtidig nyde Harrys velsmagende buffet inden danseskoene får overtaget.

Engelske Paul Harrison står i spidsen for dette succesfulde band med stærke professionelle kræfter. Musikalsk mangfoldighed i en international besætning med stor aldersspredning og løbende fornyelser kendetegner dette band. Nyeste navn på holdet er kroatiske Antonia, som besidder en helt formidabel stemmekraft.

Repertoiret er bemærkelsesværdigt bredt og altid i bevægelse. Samtidig holdes der fast i en god portion traditionelle klassikere og populære numre, Harrison er kendt for. Varemærket er dynamik og højt niveau, såvel som et tæt sammenspillet, udadvendt og humoristisk team. Der bydes på alt fra fyrige numre til smukke ballader, sikkert leveret i alle jazzens rytmiske stilarter og mere til.

Paul Harrison Band er i topform med velkendt fuldblodsjazz, som har givet genlyd på alverdens scener siden 1998 med den altid energiske kapelmester i front.

Kom og vær med til en festlig aften sammen med andre dansende jazzelskere.

Pris (incl. buffet) for medlemmer: 300 kr. - ikke-medlemmer: 325 kr. 

Årets julekoncert i december måned varetages af Veronica Mortensen og Niels HP. Dette foregår onsdag den 7. december.

Veronica Mortensen og Niels HP er to af Danmarks mest markante stemmer inden for jazz og soul genren. De har begge evnen til at skabe nærvær og magi og er ofte blevet opfordret til at optræde sammen. Så med denne julekoncert bliver der budt på en sjælden mulighed for at høre de to enestående solister fra samme scene.

Vi vil blive præsenteret for deres personlige favoritjulesange, der består af julens bedste klassikere krydret med oversete perler.

I selskab med to forrygende musikere fra den danske jazzscene på klaver og kontrabas, lægger Veronica Mortensen og Niels HP op til en hjerte-og julevarm koncert, hvor musikaliteten og nærværet er i højsædet.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Hent efterårets plakat: Plakat efterår 2022

Praktiske oplysninger

Billetsalget til efterårets koncerter er nu startet. Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og på billettelefon 30 57 19 99 (torsdag og søndag kl. 16.00–19.30) eller købes på udsalgsstederne:

Staxen Boghandel Hovedgaden 56, Hårlev - tlf. 56 28 60 77.
Kontorcenteret Algade 18,  St. Heddinge - tlf. 56 50 33 32.

Alle koncerter starter kl. 20.00, undtagen arrangementet på Harmonien, som er kl. 18.00.

Husk at medlemsskabet af Spilledåsen giver rabat på billetkøbene. Bemærk venligst - ét medlemskab giver rabat på én billet pr. koncert.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Med håb om at se så mange som muligt til efteråret siger Spilledåsen hermed på gensyn i den gamle biograf med den store lyd.

Mvh

Spilledåsen

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge