Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev - foråret 2022

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Endnu engang byder Spilledåsen velkommen til en ny stor sæson med flere spændende kunstnere og aktører. Vi præsenterer denne gang en blandet buket af evergreens, bigband musik, hyggelige instrumentale melodier, jazz med dans, samt besøg af en Hip-Hop-legende – alt dette har det stevnske publikum mulighed for at nyde dette forår. Som sagt en blandet buket, som man kan plukke af, men hvorfor dog ikke udfordre sig selv og tage imod hele buketten.

Vi tror også på, at fornuften i det danske samfund vil sejre, så vi sammen kan komme godt gennem den 3. coronabølge, der er i gang med at invadere det ganske land. 

Som tiltag, for at dæmme op for yderligere smitteudbredelse, har regeringen indført krav om forevisning af coronapas, når man bevæger sig ud i forlystelseslivet og til diverse kulturelle arrangementer. For vores vedkommende betyder dette for tiden, at vi, selv om vi overholder kravet om loftet på op til 200 forsamlede personer indendørs, alligevel er underlagt krav om coronapas, da vi samtidig udskænker drikkevarer. Så husk coronapasset, når du møder op i Spilledåsen. Hvis andet skulle opstå, vil der blive taget højde for dette løbende.

 Har du også lyst til at glæde andre, er der altid mulighed for at købe ekstra billetter som gave, som kan lægges under juletræet til stor glæde for den kommende modtager.

Og så til præsentation af forårets program

Her har Spilledåsen gjort et rigtigt godt scoop tirsdag den 8. februar, da ingen ringere end Lis Sørensen kommer på besøg. Denne evigt unge evergreensangerinde, der har stået på scenen i over et halvt århundrede og med stor succes spillet i mange sammenhænge – både i forskellige grupper og som solist – er efterhånden blevet et folkeeje på linje med Kim Larsen, Flemming Bamse Jørgensen og Sanne Salomonsen. Hun har en perlerække af hits fra 4 årtier bag sig samt nye forrygende numre. Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarp i nutiden og formidler fortidens sange ”Fuld af nattens stjerner”, ”Tæt på ækvator”, ”Mine øjne de skal se” og mange flere med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til repertoiret.

Med sin varme og stærke vokal i centrum favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad Memory Lane og en energisk væren i øjeblikket.

Hun akkompagneres denne aften af nogle af Danmarks bedste musikere.

Pris for medlemmer: 325 kr. - ikke-medlemmer: 350 kr.

Et andet stort navn i foråret er Chief 1., der kommer og underholder tirsdag den 8. marts. Alle kender jo Lars ”Chief 1” Pedersen som frontfigur og medlem af den banebrydende rapgruppe Rockers By Choice. Siden sin soloudgivelse i 2017 har Chief 1 udgivet flere radiohits, bl.a. ”Alt er godt” (kåret som årets sommerhit i 2019 på P4 ), ”Du som mig”, ”Højt over skyerne”, ”Tosser” og mange flere. Derudover har han lavet succesfulde fortolkninger i Toppen af Poppen og vist sit værd som energisk og vedkommende solist.

Den 1. april 2021 udgav han sit andet soloalbum ”Kunsten i at være ligeglad”, der beskriver glæden ved livet og kærligheden samt håbet, som vi alle sammen skal huske. Albummet mødte rigtig god kritik og blev kåret til ugens album på P4 og var desuden nummer 1 på iTunes.

Publikum har erfaret, at Chief 1 ikke kun er en Hip-Hop-legende men en sangskriver, sanger og performer, der formår at imponere, underholde og skabe kontakt til det brede publikum.

Kom i festhumør sammen med Chief 1 og 4 gode rutinerede musikere, når de fyrer den af på scenen.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Lørdag den 19. marts er det så igen tid til at tage danseskoene frem og glæde sig til en fornøjelig og festlig sammenkomst på Harmonien i Rødvig, hvor Harry sædvanen tro har fremtryllet en herlig buffet, som nydes, inden det går vildt for sig på dansegulvet.

Til at forestå dansen denne aften er ingen ringere end Norbert Susemihls Joyful Gumbo, der spiller 2 sæt á 65 minutter med sluttid kl. 22:30. Orkestret mestrer det brede musikalske udvalg af New Orleans musik og udvider det yderligere stilistisk.

Siden 1978 har Susemihl delt sin tid mellem New Orleans og Europa. Hans improvisationer og fortolkninger af det musikalske materiale viser en stadig tilstedeværende melodisk tilgang og en fuld rund tone på hans instrument, hvor han bygger broen mellem traditionel New Orleans-jazz og den nye generations musik. Med sin fremragende musikalitet og sin dynamiske ægthed anses han at være en af de førende trompetister i New Orleans-stilen.

Kom og vær med til at skabe en festlig aften sammen med andre festglade gæster i et stemningsfuldt     musikalsk miljø.

Pris (inkl. menu) for medlemmer: 300 kr. - ikke-medlemmer: 325 kr.

Mandag den 4. april byder Tiptoe Bigband og de to fantastiske sangere Dawn Joseph og Bobo Moreno på en koncert, hvor de fortolker den karakteristiske populære musik fra James Bond og Pulp Fiction-filmene samt Quentin Tarantinos mesterværker.

Tiptoe Bigband er hjemmehørende i Odense og har eksisteret siden 1994, hvor de har været en aktiv del af den danske professionelle bigbandscene. Orkestrets vision er at udfordre bigbandformatet ved konstant at søge nye kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk. Således har bandet udgivet elektronisk baseret musik, klassisk slagtøjsmusik og spillet koncerter med symfoniorkestre, klassisk kor og en lang række af solister fra forskellige musikalske miljøer.

Som solister har de medtaget Dawn Joseph og Bobo Moreno. Dawn Joseph har i mere end ti år turneret verden rundt som korsanger for store stjerner som Phil Collins, Rod Stewart, Rick Astley m.fl. I dag ser vi hende ofte i bandet MF Robots, som bl.a. har været opvarmningsband for Lenny Kravitz.

Bobo Moreno har siden slutningen af 80´erne sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Han har arbejdet med de største navne herhjemme fra Sanne Salomonsen og D:A:D til Radioens Big Band og Birthe Kjær m.fl. Han kan desuden skrive Kongelig Hofleverandør på CV´et efter en tv-transmitteret optræden på Christiansborg i forbindelse med kronprinsebrylluppet. 

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Vi slutter foråret af med en intimkoncert i Pyramiden på Kursusstedet Klinten Søndervang i Rødvig søndag den 8. maj. Et sted der egner sig fortræffeligt til en koncert med Bjarke Falgren Quartet. Mange fremhæver den prisvindende og 4-dobbelte grammyvinder Bjarke Falgren som en spillemand, der som få kan få sin 300 år gamle sigøjnerviolin til at tale, og som få kan bringe smil og følelser frem med sit udtryksfulde spil.

Sammen forløser kvartetten på bedste vis Bjarkes originale kompositioner med en rejse rundt i hele følelsesregistret. Fra de lyriske og melodiøse til det virtuose, legende og rå swingende udtryk. Musikken tager udgangspunkt i jazzen og er krydret med elementer fra en verden af musik, herunder bl.a. folkemusikken, brasilianske rytmer og den klassiske musik. Med Bjarke Falgren Quartet er der garanteret en passioneret, bevægende, nærværende og swingende koncertoplevelse på øverste hylde. I maj 2021 udkom debutalbummet Origin med hans egen kvartet bestående af nogle af Skandinaviens ypperste musikere – som vi også kan nyde denne aften.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Hent forårets plakat: Plakat forår 2022

Praktiske oplysninger

Billetsalget til forårets koncerter er nu startet. Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og på billettelefon 30 57 19 99 (torsdag og søndag kl. 16.00–19.30) eller købes på udsalgsstederne:

Staxen Boghandel Hovedgaden 56, Hårlev - tlf. 56 28 60 77.
Kontorcenteret Algade 18,  St. Heddinge - tlf. 56 50 33 32.

Alle koncerter starter kl. 20.00, undtagen arrangementet på Harmonien, som er kl. 18.00.

Husk at forny medlemsskabet af Spilledåsen. Det koster kun 50 kr. årligt og giver samtidig rabat på billetkøbene – 25 kr. pr. billet.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge