Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev - efteråret 2021

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Velkommen til en ny sæson i Spilledåsen, hvor vi endnu engang har sammensat et alsidigt musikprogram til kommende nydelse for vores efterhånden musikhungrende publikum.

Vi tror på, at alt er vendt tilbage til normale forhold, når vi starter sæsonen op i slutningen af august.

Vi har jo længe kæmpet med den uindbudte coronaaktør, som har stukket en kæp i hjulet i forbindelse med afviklingen af planlagte arrangementer. Det sidste halvandet år har været en svær tid for os alle, men her i bestyrelsen vover vi det ene øje og satser på, at vi har set den sidste bølge af virusvarianter, som kan bringe efterårets koncerter i fare. Vi håber tillige, at alle restriktioner til den tid er ophævet, så vi atter talstærkt kan mødes i en fyldt sal.

Første aktør på plakaten i denne sæson er Jimmy Jørgensen. Dette sker tirsdag den 31. august.

Med Jimmy Jørgensen er der altid noget at glæde sig til. Tænk bare på hans unikke fortolkninger af  store internationale hits som Gnarls Barkleys sang ”Crazy”, Britney Spears tilsvarende ”Baby one more Time, og selvfølgelig også egne såsom ”Smil Prinsesse”, ”Vent på Mig”, ”Lidt til og meget Mere”.

Jimmy kan synge lige hvad hjertet begærer. Det er med en karakteristisk og helt særlig fløjlsblød stemme tilsat en håndværkers råstyrke samt et kæmpe glimt i øjet, at Jimmy Jørgensen leverer en sikker karismatisk performance.

Desuden er han en alsidig herre. Han tog springet fra blikkenslager til forsanger i bandet Hotel Hunger i 1985 og har senere medvirket i både film og tv-serier samt en mængde teaterkoncerter.

Efter mange teater - og tvopgaver vendte han i 2010 tilbage til solistrollen og udgav i 2011 sit andet solistalbum ” A Face In the Crowd ”, der som forgængeren ” Come into my Sleep ”er en række fortolkninger af andre kunstneres kompositioner.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

 

 

Det er med stor glæde, at vi efter nogen ventetid endelig kan præsentere ingen ringere end blueslegenden Walter Trout. Han kommer i Spilledåsen mandag den 27. september.

Walter Trout begyndte som barn at spille på trompet i det lokale skoleorkester, men lærte senere at spille guitar. Han fik efterhånden nogle småjobs i mindre lokale orkestre, inden han flyttede til Los Angeles, hvor han var 2. guitarist i bands ledet af John Lee Hooker og Joe Tex. Han spillede så godt, at han blev inviteret til at spille guitar i det legendariske blues/rock band Canned Heat. Hans præstation her medvirkede til, at han fik en invitation til at spille med i John Mayalls Bluebreakers.

Han har i mange år opholdt sig i Danmark og turneret rundt her med Walter Trout Band. I 1998 lykkedes det at opnå et gennembrud i USA med CD´en ”Walter Trout,” og efterfølgende havde han sin første amerikanske turne med sin gruppe, som nu blev kaldt The Free Radicals. Siden har han turneret over hele verden, men besøger stadig ofte Danmark, hvor vi glæder os til et gensyn i Spilledåsen. 

Det kan oplyses, at denne koncert er tæt på at være udsolgt. Man kan ringe til billettelefonen og forhøre sig – og evt. komme på en venteliste.

Tak til Klinten i Rødvig som har sponseret en del af denne koncert.

Pris for medlemmer: 275 kr. - ikke-medlemmer: 300 kr.

Doghouse Cats gæster Spilledåsen lørdag den 16 oktober.

Dette halvårlige jazzarrangement foregår som sædvanlig på Harmonien i Rødvig. Traditionen tro vil vi igen komme til at opleve Harrys veltilberedte buffet – vi regner med, at alt er normaliseret til den tid  

Dans vil der også igen være til sprudlende, svingende og medrivende musik, når Dog House Cats går på scenen. Bandet er et 6 mands jump and jive orkester, der spiller musik fra 40'erne og 50'erne. De har med hatten på skrå og blankpolerede sko skabt et band, som virkelig kan sætte en god stemning. Dog House Cats spiller numre som In the Mood, Shake Rattle and Roll, Just a Gigolo, Jump jive ain Wail og mange flere, der fremføres med en spilleglæde, som kan mærkes langt ud i lokalet. 

Pris (inkl. menu) for medlemmer: 300 kr. - ikke-medlemmer: 325 kr.

”En hyldest til Benny Andersen” præsenterer vi tirsdag den 26. oktober.

Bennys digte, sange og samarbejdet med en anden højtelsket figur, trubaduren Poul Dissing, har sat sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslageren Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, der hylder Poul og Bennys univers og de elskede sange og tekster.

I front har vi Rasmus Dissing, der har udviklet sin egen personlige stil m.h.t. Bennys repertoire – og gør det med overbevisning. Ved klaveret sidder Henrik Gunde, som uden sammenligning er Danmarks mest udadvendte, kreative og humørfyldte pianist. Desuden medvirker den originale rytmegruppe, som tidligere omtalt, Jens Jefsen og Morten Lund. Sammen har de med tiden udviklet en hel unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt: forvent en kærlig musisk hilsen – en herlig aften med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250 kr.

Glæd jer også til torsdag den 18. november hvor I kan opleve legenderne i irsk folkemusik Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O'Conner, når de under navnet The Dublin Legends viderefører arven efter The Dubliners, der stoppede som band, da ”Banjo” Barney McKenna desværre døde. Disse 4 spillemænd vil fremføre alle de verdensberømte klassikere, som the Dubliners er kendt for – et stort musikkatalog der bl.a. inkluderer Whiskey in the Jar, Dirty old Town, The Wild Rover og Seven drunken Nights

Sean Cannon har været medlem af The Dubliners i 30 år, mens Paul og Shay er nye medlemmer. Det fjerde medlem, banjovirtuosen Gerry O´Conner, har desuden spillet med de berømte Four Men And A Dog samt en række andre kendte bands.

I 2012 fejrede The Dubliners 50 års jubilæum i musikkens tjeneste, og under navnet The Dublin Legends videreføres nu den musikalske arv, som blev grundlagt af Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna og John Sheahan tilbage i 1962.

Tak til Klinten i Rødvig, som har sponseret en del af denne koncert.

Pris for medlemmer: 250 kr. - ikke-medlemmer: 275 kr.

Vi slutter efteråret af med et brag af en julekoncert – fyrre år for fuld skrue – funky og flydende – bandet BLAST. Dette sker tirsdag den 7. december.

Igennem 4 årtier har BLAST spillet funky dansemusik for folket. BLAST holder stadig og leverer stadig stramme hornarrangementer, 3 powerfulde sangerinder i front og en sejt swingende legendarisk rytmegruppe. Koncerterne er altid båret af kæmpe spilleglæde, et uhøjtideligt sceneshow med stor publikumskontakt. En fest, hvor alle er inviteret til at få en indsprøjtning af høj energi, glæde og danselyst.

I bandets levetid har op mod 100 topmusikere fra jazz - og rockverdenen været involveret i bandet – ikke mindst den berømte trio Tina Schafer, Hanne Boel og Lise Dandanell, der tegnede bandets vokale front i en periode af 80'erne.

I dag er BLAST en sprød blanding af garvede veteraner og nye tropper. Blandt veteranerne er selvfølgelig orkestrets ophavsmand Bjarne Thanning, men også garvede musikere som Kenneth Agerholm, Jacob Olsen, Ole Skipper og Niels Ratzer er stadig med i BLAST for fuld udblæsning.

I dag står i front sangerinderne Sara Broberg, Britt Hein og Helle Henning, som med deres stærke og personlige vokaler får gang i festen.

Pris for medlemmer: 225 kr. - ikke-medlemmer: 250.

Praktiske oplysninger

Billetsalget til efterårets  koncerter er nu startet. Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 30 57 19 99 (torsdag og søndag kl. 16.00–19.30) eller købes på udsalgsstederne Staxen Boghandel Hovedgaden 56 i Hårlev tlf. 56 28 60 77 og hos Kontorcenteret Algade 18 i St. Heddinge tlf. 56 50 33 32.

Alle koncerter starter kl. 20.00, undtagen arrangementet på Harmonien, som er kl. 18.00.

Husk at forny medlemsskabet af Spilledåsen. Det koster kun 50 kr. årligt og giver samtidig rabat på billetkøbene – 25 kr. pr. billet.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

 

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge