Det lille spillested - med den store lyd

Spilledåsens nyhedsbrev – efterår 2019

Du modtager dette nyhedsbrev, da du tidligere har tilmeldt dig via vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, skal du benytte dig af linket nederst i denne mail til at afmelde dem.

Det har været en sommer med en masse musikarrangementer rundt omkring i det danske land. Der har været god mulighed for at nyde sin musikglæde sammen med ligesindede musikentusiaster – enten man har været til nogle af de helt store koncerter eller har nydt musikken under mere afdæmpede forhold i det danske musiklandskab. Der er blevet skrålet med på de kendte melodier, hældt en masse fadbamser indenbords, danset og rocket så det har været en lyst – ja der har været mange gode muligheder for at få et godt musikalsk favntag hen over den snart forgangne sommer.

Her, hvor sommerkoncerterne går på hæld, tager Spilledåsen så over. Vi er jo midt i vores jubilæumsår – 25 år med god musik - og kan her i efteråret igen præsentere en bred vifte af kunstnere indenfor de forskellige musikalske genrer.

Vi lægger ud med jubilæumskoncerten med Michael Carøe og GasOrleans. Dette sker tirsdag d. 10. september kl. 20.

De fleste kender Michael Carøe. Han har været en del af det danske kulturliv i over 40 år. Han har været at finde på film, tv, stand-up og teater og som vært på en endeløs række af tv-shows, men er dog nok mest kendt fra en stribe Las Vegas inspirerede musikalske arrangementer som crooner og entertainer. Han har den her fantastiske evne at kunne indtage et rum med sin nærhed og gode kontakt til publikum og levere store musikalske oplevelser.

Normalt forbinder vi ikke Michael Carøe med New Orleans, men for 10 år siden blev han vækket til live af noget, der havde ligget dybt inde i ham siden han var knægt – en kærlighed til musikken, fordi det er den, man er - og kombineret med Gasolins musik som var det første fra den danske musikscene, der rørte ham, har han her formået at fortolke disse sange på sin egen meget charmerende jazzede måde, understøttet af et stort festligt band, der ikke holder sig tilbage for at give den (Gasolin)gas. Det bliver et brag af en jubilæumskoncert.

Pris 225/250 kr.

Spilledåsens halvårlige jazzarrangement foregår jo på Harmonien i Rødvig, hvor Harry igen med sin velkendte buffet har fremtryllet kulinariske lækkerrier. Tidspunktet er lørdag d. 5. oktober kl. 18.  Musikken starter kl. 20, og billetter kan ikke købes via Harmonien. (Se under praktiske oplysninger).

Den musikalske underholdning står Second Line Jazzband for. Bandet, som er fra Gøteborg i Sverige, startede deres karriere allerede tilbage i 1989, og på det tidspunkt var de fleste af bandets medlemmer teenagere. Orkestret etablerede sig hurtigt som et af Europas mest populære traditionelle jazzbands og har spillet i mange lande og udgivet 14 CD ér. Deres popularitet skyldes musikernes store evne til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidig være tro mod den New Orleansk inspirerede stil. Bandet er i stadig udvikling, og repertoiret spænder fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin. Krydret med blues og gospel skaber disse musikere en energi, som sjældent forbindes med den traditionelle jazz.

Kom og oplev dette orkester, der har gjort sig kendt som et fantastisk live band, hvilket må skyldes den enorme glæde og intensitet de spiller og møder publikum med.

Pris 275/300 kr. inkl. menu.

Tirsdag d 22. oktober kl 20 har vi den store fornøjelse, at kunne præsentere Burnin Red Ivanhoe. I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd, en særlig holdning til det at spille musik for publikum. I begyndelsen hed det syrerock. I dag en del af kulturarven.

Kim Menzer og Karsten Vogel er som altid i front med både vokal og mange instrumenter. Med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er en af landets stærkeste rytmegrupper på plads, og med Jens Runge som guitarist og sanger er der sikkerhed for et nyt og meget energisk Burnin, men også et Burnin der bygger på egne traditioner og hele musikalske væremåde. Lone Selmer, der som det nu sjette medlem både spiller keyboard og synger, giver fylde og nye muligheder både i de musikalske arrangementer og i til stadighed overraskende sceneshow. Det bliver en stor fornøjelse at gense dette band i Spilledåsen. Udvidet koncert 2 x 1 time.

Pris 225/250 kr.

Mike Tramp & Band Of Brothers gæster Spilledåsen tirsdag d. 12. november kl 20. Han er manden, som har rejst verden rundt og har optrådt alle steder fra Vesterbro til Los Angeles, Tasmanien til Montreal og Jakarta til Thorshavn. Med 26 albums bag sig har Mike Tramp i år fejret sit 40 års jubilæum i rockens tjeneste. Hans nyeste album ”Maybe Tomorrow” er den sjette plade, som er indspillet på Vesterbro i København. Mike Tramp siger selv, at det er her, han har sine sande rødder, det er her han er vokset op og fik sin første dosis rock´n´roll. Mike Tramp kalder sin musik for ”Highway Rock´nroll”.” Det er det, jeg har samlet op gennem mine mange rejser og fra alle mine helte og inspirationer”, siger han.

De seneste år har været fantastiske for Mike Tramp på livefronten med mange udsolgte koncerter på dansk grund inklusiv en del af sommerens festivaler samt 60 koncerter i USA. Stærkere musikalsk end nogensinde samt med en blanding af den rødternede dug og ”American Rock´n´roll, må man sige, at der kun er en Mike Tramp.

Mike stiller med et kompetent hold af musikere, som har fulgt ham tæt gennem mange år. Så det bliver et godt sammenspillet band, vi kommer til at høre i Spilledåsen.

Pris 225/250 kr.

Efterårssæsonen slutter af med en gigantisk big band oplevelse. Roger Berg Big Band & Rogers Sisters kommer tirsdag d. 10. december kl 20 med et sytten mand stærkt band med en kvindelig vokaltrio. Besætningen består af 4 trompeter, 4 tromboner, 5 saks, klaver, bas, guitar og trommer – altså et komplet big band.

Under koncerten vil de genoplive de velkendte og uforglemmelige sange fra big band æraen. Vi kommer til at mærke den uimodståelige musikalske charme fra gamle dage gennem denne samling af topmusikere. Der bliver rig mulighed for at blive ført tilbage til en tidsalder, hvor man kan læne sig tilbage og indånde atmosfæren, som den må have været i de amerikanske dansearenaer i 30érne og 40érne.

Pris 250/275 kr.

Praktiske oplysninger:

Billetsalget til efterårets koncerter er nu startet. Disse kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 30 57 19 99 ( torsdag og søndag kl. 16.00 – 19.30 ) eller købes på udsalgsstederne

Staxen Boghandel (Hovedgaden 56 i Hårlev tlf. 56 28 60 77) og hos
Kontorcenteret (Algade 18 i St. Heddinge tlf. 56 50 33 32).

Alle koncerter starter kl. 20.00 undtagen arrangementet på Harmonien, som er kl. 18.00.

Husk at et medlemskab af foreningen giver billetrabatter. Dette koster 50 kr./år.

På hjemmesiden www.spilledaasen-stevns.dk ligger også musiklinks til alle vores koncerter, hvor man kan få et godt indtryk af de kommende arrangementer.

Ændre din tilmelding    |    Læs online
Kulturforeningen Spilledåsen
Algade 32, 4660 Store Heddinge