Spilledåsens historie

Kulturforeningen Spilledåsen blev stiftet i 1994.

Siden Biografen Snurretoppen blev startet tilbage i 1986, har der været afholdt forskellige kulturarrangementer som f.eks. koncerter, foredrag og børnedisco. Alt sammen enten i Snurretoppens eller Snurretoppens Støtteforenings regi.

Af økonomiske årsager besluttede man i 1994, at flytte de kulturelle aktiviteter over i en selvstændig forening, nemlig Kulturforeningen Spilledåsen. Der er selvfølgelig stadig en tæt kontakt de to institutioner imellem, og for mange mennesker er Kulturforeningen Spilledåsen en integreret del af Snurretoppen.

Snurretoppen er en biograf/et kulturhus, der drives af frivillige ildsjæle, som sammen har musik & kultur som stor interesse.

Spilledåsen

Kulturforeningen Spilledåsen har til formål, gennem musik/koncertarrangementer mv. at formidle kulturoplevelser, samt udbrede forståelse af og kendskab til kunst og kultur til den Stevnske befolkning.

Spilledåsen præsenterer 10-12 arrangementer hvert år.

Vi er en medlemsbaseret forening med cirka 100 medlemmer p.t. Et medlemskab koster 50 kr. årligt, og medlemmer får normalt rabat på billetprisen. Tildeling af offentlige støttemidler sker blandt andet på grundlag af, hvor stor medlemsopbakning foreningen har – så det er af stor betydning at foreningens eksistensberettigelse kan dokumenteres i form af en god medlemsopbakning. 

Spillested

Spilledåsens arrangementer bliver for det meste afholdt i biografen Snurretoppen, Algade 32 i Store Heddinge. Biografen blev ombygget og udvidet i 1998. Udvidelsen betød, at Spilledåsen fik adgang til en rigtig scene med gode faciliteter for kunstnerne både på og bag scenen.

Salen har en meget fin akustik, som vi er blevet rost for mange gange. Den rummer max. 176 personer, som sidder på stolerækker. Som nævnt kan alle genrer præsenteres, men salen er mest velegnet til halvakustiske koncerter.

Spilledåsen og andre samarbejdspartnere fik for få år tilbage, skænket et gammelt fint Hornung & Møller flygel af en privat Stevnsbo. Stevns Kommune bevilgede velvilligt midler til reparation af flygelet, så nu fungerer det fantastisk, og musikerne er meget begejstret for at spille på det.

Vi har senest udvidet vores lysanlæg med 10 LED lamper, og vi har rådighed over et computerprogram, så vi kan styre de forskellige lys/farve skift i salen.

Møllejazz – Jazz på Harmonien

Ind imellem tilbyder vi jazz i Den Gamle Mølle i Lille Heddinge. Ved Møllejazz arrangementerne præsenterer vi altid swingende jazz med mulighed for dans. Der er plads til 80 personer i Møllen og der er altid en helt speciel stemning med den intime atmosfære, der også kendetegner vores koncerter i Snurretoppen.

En Møllejazz aften starter altid med spisning kl. 18.30. Publikum medbringer madkurve i alle afskygninger og spiser sammen med familie og gode venner ved opdækkede borde. Musikken begynder kl. 21.

I efteråret 2017 afholder vi Jazz på Harmonien i Rødvig. Her er der mulighed for at købe en særlig jazz-menu.

Sponsorer

Da Spilledåsen er en non-profit forening drevet af frivillige, og en bestyrelse der arbejder gratis, er vi meget glade for den støtte, Spilledåsen modtager fra Stevns kommune.

Vi er også meget glade for, at Kontorcentret i Store Heddinge og Staxen Bøger i Hårlev velvilligt sælger billetter i løssalg til vores arrangementer.